Basilici Herba, busuioc comun, busuioc de gradina, Krishna Tulsi (busuioc indian rosu) sau busuioc dulce.
Busuiocul este o planta folosita in intreaga lume drept condiment pentru mancaruri. In plus, specialistii folosesc aceasta planta (cu exceptia radacinilor) pentru a fabrica anumite produse medicamentoase.
Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta busuiocului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
Busuiocul contine un numar mare de substante chimice eficiente pentru combaterea viermilor intestinali. In plus, aceasta planta este bogata in vitamina C, calciu, magneziu, potasiu si fier.
Administrat pentru perioade scurte de timp, busuiocul nu prezinta riscuri majore asupra organismului, la adulti. Cu toate acestea exista riscul ca anumite persoane sa dezvolte hipotensiune arteriala ca urmare a administrarii unui tratament pe baza de busuioc. De asemenea, aceasta planta poate cauza afectiuni ale ficatului sau altor organe majore din organism.
ATENTIE: Nu foloiti ulei de busuioc.
In cantitati folosite pentru prepararea hranei, busuiocul poate fi consumat in siguranta de copii, femei insarcinate sau cele care alapteaza. In doze mai mari exista riscul ca aceasta planta sa duca la aparitia unor efecte secundare severe.
Doza optima de busuioc depinde de anumiti factori precum varsta, sanatatea si conditiile medicale preexistente ale fiecarei persoane. Pana in prezent studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca o doza sigura de busuioc.