Busuiocul cerbilor


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale busuiocului cerbilor

Hedeoma pulegioides, Melissa pulegioides, Mentha pulegium, frunze de busuiocul cerbilor sau ulei de busuiocul cerbilor.

Ce este busuiocul cerbilor?

Busuiocul cerbilor este o planta din ale carei frunze si ulei sunt pregatite unele produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta busuiocului cerbilor in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • ameliorarea spasmelor, gaze intestinale ( flatulenta), pneumonie, dureri stomacale, stare de slabiciune, retentie de lichide, combaterea germenilor din organism, afectiuni cutanate sau inducerea avortului (specialistii avertizeaza in privinta faptului ca succesul acestei incercari poate fi atins doar prin administrarea unei doze fatala pentru mama).

Care este modul de actiune al busuiocului cerbilor?

Pana in prezent studiile de specialitate nu au stabilit care este modul in care busuiocul cerbilor actioneaza asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste busuiocul cerbilor

Administrarea busuiocului cerbilor nu este sigur pentru organismul uman, intrcat poate cauza efecte secundare precum dureri stomacale, stare de voma si varsaturi, senzatie de arsura la nivelul gatului, febra, stare de confuzie, stare de agitatie, atac de apoplexie, probleme de vaz si auz, hipertensiune arteriala, avort, insuficienta pulmonara, leziuni cerebrale, leziuni renale, leziuni hepatice sau chiar deces.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite busuiocul cerbilor:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care se confrunta cu afectiuni renale.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de busuiocul cerbilor, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.