Calcea calului


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale calcei calului

Caltha alba sau Caltha palustris.

Ce este calcea calului?

Calcea calului este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta calcei calului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • durere, crampe, probleme menstruale, bronsita, afectiuni hepatice, constipatie, retentie de lichide, nivelul crescut de colesterol, hipoglicemie (nivelul prea mic de zahar din sange), curatarea si tratarea inflamatiilor de la nivelul pielii.

Care este modul de actiune al calcei calului?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca modul de actiune al acestei plante asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste calcea calului

Medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca aceasta planta nu este sigura pentru organismul uman. In anumite cazuri calcea calului poate cauza diaree si iritatii severe la nivelul stomacului, intestinelor, vezicii urinare si rinichilor. Deasemenea, contactul direct cu pielea cauzeaza de cele mai multe ori iritatii cutanate.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite calcea calului.

Doze recomandate

Stabilirea dozei optime pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.