Canepa americana


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale canepei americane

Apocynum cannabinum

Ce este canepa americana?

Canepa americana este o planta ale carei radacini sunt folosite pentru pregatirea produselor medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta canepei americane in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • negi, afectiuni cardiace, cresterea volumului de urina eliminata zilnica, astm, tuse, inflamatii si sifilis.

Care este modul de actiune al canepei americane?

Canepa americana contine anumite substante care au capacitatea de a incetini ritmul cardiac, de a micsora tensiunea arteriala, de a imbunatati pulsul cardiac, precum si de a creste volumul de urina eliminata zilnic. Medicii specialisti sustin ca actiunea canepei americane este similara cu cea a digoxinului, insa cu o intensitate mai mica si efecte secundare mai severe.

Precautii in ceea ce priveste canepa americana

Datorita efectelor secundare severe si a modului de actiune asupra inimii, canepa americana nu este sigura pentru organismul uman.

Canepa americana produce iritatii la nivelul gatului, stomacului si intestinelor, alaturi de stare de voma sau chiar varsaturi. In plus, aceasta planta duce la scaderea ritmului cardiac, fapt ce declanseaza eliberarea unor substante care au ca actiune cresterea valorilor tensiunii arteriale.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite canepa americana.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de canepa americana, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.