Carmaz


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale carmazului

Phytolacca americana sau Phytolacca decandra.

Ce este carmazul?

Carmazul este o planta ale carei fruncte si radacini sunt folosite din timpuri stravechi pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta carmazului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • dureri asemanatoare artritei, amigdalita, laringita, oreion (parotidita epidemica), inflamarea glandelor limfatice, raie, acnee, cancer de piele sau dureri menstruale.

Care este modul de actiune al carmazului?

Pana in prezent studiile de specialitate nu au putut stabili care este modul in care carmazul actioneaza asupra organismului.

Precautii in ceea ce priveste carmazul

Specialistii avertizeaza in privinta faptului ca administrarea carmazului nu este sigura pentru organismul uman intrucat cauzeaza efecte secundare precum stare de voma si varsaturi, crampe, dureri stomacale, diaree, hipotensiune arteriala, incontinenta sau sete.

ATENTIE: Carmazul nu este sigur pentru copii. Fiecare fruct al acestei plante contituie o sursa de otrava pentru copii.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite carmazul.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de carmazului, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.