Castravete chinezesc


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale castravetului chinezesc

Trichosanthes Japonica sau Trichosanthes Kirilowii.

Ce este castravetele chinezesc?

Castravetele chinezesc este o planta ale carei fructe, seminte si radacina sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta castravetelui chinezesc in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • infectii cu virusul HIV, inducerea avortului, tuse, febra, tumori sau diabet.

Care este modul de actiune al castravetelui chinezesc?

Radacina castravetelui chinezesc regaseste in alcatuirea sa o substanta ce poate induce avortul, daca este administrata in primul trimestru de sarcina. Semintele acestei plante au capacitatea de a reduce durerile si inflamatiile, in timp ce fructele protejeaza impotriva aparitiei ulcerului stomacal.

Precautii in ceea ce priveste castravetele chinezesc
Medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca radacina acestei plante NU ESTE SIGURA pentru organismului uman, putand cauza efecte secundare severe precum reactii alergice, atacuri de apoplexie, febra, acumulare de lichid la nivelul plamanilor si a creierului, hemoragii cerebrale, leziuni cardiace si deces.

Pentru majoritatea oamenilor, insa, semintele si frunctele de castravete chinezesc nu prezinta riscuri majore asupra organismului uman. Exista insa riscul de manifestare a unor efecte secundare blande asa cum sunt diareea si dispepsia.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite castravetele chinezesc:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu diabet;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de castravete chinezesc, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.