Catusa


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale catusei

Ballota nigra

Ce este catusa?

Catusa este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta catusei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • stare de voma, varsaturi, tulburari nervoase, tuse convulsiva, stimularea producerii de bila, guta, viermi intestinali sau spasme.

Care este modul de actiune al catusei?

Catusa contine anumite substante ce detin diverse efecte benefice asupra organismului: combaterea starii de voma, a varsaturilor sau a spasmelor.

Precautii in ceea ce priveste catusa

Desi pentru majoritatea oamenilor catusa nu pare sa prezinte riscuri majore, efectele secundare ale acestei plante nu au putut fi stabilite pana la momentul actual.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste siguranta administrarii acestei plante direct la nivelul pielii, precum si pentru a putea stabili posibilele efecte secundare ale acestei plante.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite catusa:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu boala Parkinson sau boli mentale precum schizofrenie sau tulburari psihotice.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de catusa, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.