Ciresul amar


Autor: george

Alte denumiri ale ciresului amar

Prunus serotina, Prunus virginiana, cires negru sau cires salbatic

Ce este ciresul amar ?

Ciresul amar este un pom fructifer a carui coaja este folosita pentru pregatirea anumitor medicamente.

Nu exista date suficiente care sa ateste eficienta ciresului amar in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al ciresului amar ?

Ciresul amar contine anumite substante chimice care au capacitatea de a reduce inflamatiile si detin efect astrigent asupra tesuturilor.

Precautii in ceea ce priveste ciresul amar

Administrat in doze mici si pentru perioade scurte de timp, ciresul amar nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Cu toate acestea daca masurile de precautie nu sunt respectate exista riscul de intoxicatie severa a organismului.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite ciresul amar.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Medicamente care stimuleaza procesul de metabolizare al altor medicamente la nivelul ficatului ( inductorii citocromului P450 3A4 (CYP3A4)

Gradul de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.

Anumite produse medicamentoase sunt metabolizate la nivelul ficatului. Ciresul amar detine capacitatea de a reduce timpul in care aceste substante sunt procesate. In acelasi timp exista posibilitatea ca ciresul salbatic sa intensifice efectele si efectele secundare ale anumitor medicamente.

Anumite medicamente de acest gen contin lovastatina, ketoconazol, itraconazol, fexofenadina, triazolam, etc.

Doze recomandate

Doza optima de cires amar depinde de anumiti factori precum varsta sau starea generala de sanatate a persoanei in cauza. De asemenea, medicii specialisti nu au reusit stabilirea unei doze zilnice, sigure pentru organismul uman.