Alte denumiri ale ciumarelei
Galega officinalis, Galega bicolor sau Galega patula.
Ce este ciumarea?
Ciumarea este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru fabricarea unor produse medicamentoase. ATENTIE: Nu confundati ciumarea (Galega officinalis) cu varnantul (ruta graveolens).
Nu exista date suficiente care sa ateste eficienta ciumarelei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
Care este modul de actiune al ciumarelei?
Ciuareaua contine o anumita substanta, care izolata de restul plantei, are capaciatatea de a scadea tensiunea arteriala. Cu toate acestea pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au stabilit care este modul de actiune al ciumarelei asupra organismului uman.
Precautii in ceea ce priveste ciumareaua
In prezent nu exista suficiente informatii care sa confirme siguranta administrarii acestei plante ca forma de tratament pentru diverse boli si afectiuni. In cadrul studiilor de specialitate nu au fost raportate efecte secundare produse de ciumarea. In cazul animalelor ierbivore, insa, au existat cazuri de deces prin otravire in urma consumarii unei cantitati mari de ciumarea.
Urmatoarele persoane trebuie sa evite ciumareaua:
Doze recomandate
Stabilirea dozei de ciumarea, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.
Comentarii
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 18:45
Re: Ciumarea
nu inteleg... parca se folosteste pentru imbunatatirea lactatiei...este si in compozitia Galactogilului. cred ca articolul nu este bine documentat
Trimis de alina.dragan la Mie, 08/27/2014 - 18:45
Re: Ciumarea
Buna seara,
Din informatiile pe care le detin, nu sunt studii care sa confirme efectul si siguranta administrarii de Galega officinalis la om pentru stimularea lactatiei. Ar fi bine sa consultati medicul ginecolog daca aveti o problema cu lactatia pentru a vedea care este cauza si daca puteti lua acest supliment alimentar.
Va recomand cateva surse de incredere cu informatii despre aceasta planta:
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Galega+officinalis
http://www.drugs.com/breastfeeding/goat-s-rue.html
Multa sanatate!
Alina D.