Coacazul negru


Autor: george

Alte denumiri ale coacazului negru

Ulei din seminte de coacaz negru, coacaz negru european, frunze de coacaz negru, Ribes Nero, Ribes Nigrum.

Ce este coacazul negru ?

Coacazul negru este un arbust ale carei frunze, fructe, flori si ulei extras din seminte sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista date suficiente care sa ateste eficienta coacazului negru in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • simptomele specifice menopauzei, sindrom premenstrual (SPM), dureri menstruale, dureri de sani, imbunatatirea sistemului imunitar, artrita, guta, boala Alzheimer, diaree, afectiuni hepatice, inflamatii ale cavitatii bucale si gatului, tuse, raceala, dezinfectarea urinara, retentie de lichide, pietre la vezica urinara, leziuni sau muscaturi de insecte.

Care este modul de actiune al coacazului negru ?

Uleiul extras din semintele de coacaz negru contin o substanta denumita acid gama-linolenic (GLA), care conform medicilor specialisti detine efecte benefice asupra sistemului imunitar. De asemenea, uleiul din seminte de coacaz negru, impreuna cu frunzele acestui arbust este eficient pentru scaderea inflamatiilor.

Precautii in ceea ce priveste coacazul negru

Pentru majoritatea oamenilor coacazul negru nu prezinta riscuri majore, insa studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca pana in prezent care sunt efectele secundare ale acestui arbust.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite coocazul negru.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de coacaz negru optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.

Comentarii

Ar fi bine sa opriti administrarea acestui extract si sa mergeti cu ea la medicul pediatru.

Multa sanatate!

Alina D.

ESTE POSIBIL CA TRATAMENTUL CU EXTRACT DE COACAZ NEGRU SA  DEA DURERI STOMACALE? FETITA MEA ARE 10 ANI, FACE UN ASTFEL DE TRATAMENT CU EXTRACTE DAR ACUZA DURERI STOMACALE . CE MA SFATUITI SA FAC?