Salcie neagra, extract de salcie neagra, Salix alba, Salicis Cortex, Salix daphnoides, Salix fragilis, Salix nigra, Salix pentandra, Salix purpurea, salcie alba, coaja de salcie alba, extract de salcie alba sau extract de coaja de salcie alba.
Coaja de salcie reprezinta coaja extrasa de la nivelul mai multor tipuri de salcie. Specialistii folosesc aceasta coaja pentru a pregati diferite produse medicamentoase.
Coaja de salcie este eficienta pentru:
Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta cojii de salcie in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
Coaja de salcie contine o substanta asemanatoare aspirinei.
Administrata pentru intervale scurte de timp (pana la 12 saptamani), coaja de salcie nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Cu toate acestea, exista cazuri cand coaja de salcie cauzeaza dispepsie, tulburari digestive, iritatii, mancarimi sau reactii alergice, cu precadere la persoanele alergice la aspirina.Urmatoarele persoane trebuie sa evite coaja de salcie:
1. Medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sangelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite)
Grad de interactiune: major, motiv pentru care aceasta combinatie este contraindicata.
Coaja de salcie incetineste procesul de coagulare a sangelui. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament creste riscul de aparitie a vanatailor si a hemoragiilor.Anumite medicamente de acest gen contin aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparina, enoxaparina, heparina, warfarina, etc.
2. Aspirina
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii.
Coaja de salcie contine o substanta similara aspirinei. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament creste efectele si efectele secundare ale aspirinei.
3. Colin magneziu trisalicilat
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii.
Coaja de salcie contine o substanta similara celei continute de colin magneziu trisalicilat. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament creste efectele si efectele secundare ale acestei substante.
4. Salsalat
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii.
Salsalatul contine o substanta denumita salicilat, similar aspirinei. Coaja de salcie contine la randul sau salicilat. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament creste efectele si efectele secundare ale acestei substante.
Coaja de salcie este administrata pe cale orala dupa cum urmeaza: