Coaja de stejar


Autor: george

Alte denumiri ale cojii de stejar

Quercus alba, Quercus cortex, Quercus pedunculata, Quercus petraea, Quercus robur sau Quercus sessiliflora.

Ce este coaja de stejar ?

Coaja de stejar este coaja adunata de la mai multe tipuri de stejar, cu scopul de a pregati unele produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta coajei de stejar in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • raceala, febra, tuse, diaree, bronsita, pierderea poftei de mancare, imbunatatirea digestiei, inflamatii la nivelul pielii, a cavitatii bucale, gatului, zonei genitale si zonei anale.

Care este modul de actiune al cojii de stejar ?

Coaja de stejar contine taninuri, substante eficiente pentru tratarea diareei si a inflamatiilor.

Precautii in ceea ce priveste coaja de stejar

Administrata timp de 3-4 zile pentru a tratarea diareei, coaja de stejar nu prezinta riscuri asupra organismului. Exista insa situatii in care aceasta planta cauzeaza efecte secundare precum afectiuni stomacale si intestinale sau leziuni la nivelul ficatului si a rinichilor.Daca este aplicat direct pe piele, tratamentul pe baza de coaja de stejar nu trebuie sa depaseasca 2-3 saptamani.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite coaja de stejar:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni hepatice, afectiuni renale, eczeme manifestate pe portiuni intinse de piele, afectiuni cardiace sau infectii si boli cu anumite tipuri de febra.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de coaja de stejar, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, starea generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.