Conduras


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale condurasului

Tropaeolum majus

Ce este condurasul?

Condurasul este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt utilizate pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta condurasului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tuse, bronsita, infectii ale tractului urinar sau dureri musculare blande.

Care este modul de actiune al condurasului?

Condurasul este bogat in vitamina C, avand totodata capacitatea de a combate bacteriile, fungii, virusurile si tumorile din organism.

Precautii in ceea ce priveste condurasul

Administrat direct pe piele, in combinatie cu alte plante, condurasul nu prezinta riscuri majore pentru persoanele adulte. Exista, insa situatii in care aceasta planta duce la aparitia iritatiilor cutanate, cu precadere in cazul tratamentului prelungit.

Nu exista suficiente informatii medicale care sa confirme siguranta administrarii acestei plante pe cale orala, intrucat exista riscul de aparitie a dispepsiei, leziunilor renale sau a altor efecte secundare severe.

ATENTIE: Administrarea condurasului pe cale orala nu este sigura pentru copii. Deasemenea nu s-a confirmat pana la momentul actual daca aceasta planta poate fi aplicata direct pe piele, ca forma de tratament locala.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite condurasul:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni renale, precum si ulcer stomacal sau intestinal.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de conduras, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.