Patrunjel chinezesc, cilantro (frunze de coriandru), ulei esential de coriandru, Coriandri Fructus sau Coriandrum sativum.
Coriandrul este o planta ale carei seminte sunt folosite la pregatirea unor produse medicamentoase.
Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta coriandrului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
Coriandrul are capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange si de a distruge anumiti paraziti din organism. Cu toate acestea studiile de specialitate nu au reusit identificarea substantelor care detin acest rol.
Administrat pe cale orala in scopuri medicinale coriandrul nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Exista insa posibilitatea ca aceasta planta sa duca la aparitia unor efecte secundare precum reactii alergice si sensibilitate crescuta la lumina soarelui. Sensibilitatea sporita la lumina soarelui creste la randul sau riscul de arsuri solare sau chiar de formare a cancerului de piele. In aceste conditii medicii specialisti recomanda evitarea expunerii la soare pentru perioade prelungite de timp, si aplicarea unei creme cu factor de protectie solara. De asemenea, administrat local, direct pe piele, coriandrul poate duce la aparitia iritatiilor cutanate.
Urmatoarele persoane trebuie sa evite coriandrul:
Stabilirea dozei de coriandru optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.