Cornul secarei


Autor: george

Alte denumiri ale cornului secarei

Secale cornutum sau claviceps.

Ce este cornul secarei ?

Cornul secarei este un grup de fungi din genul Claviceps care traieste de cele mai multe ori de planta de secara. Anumite derivate din cornul secarei pot fi regasite intr-o formula standard in medicamente eliberate cu prescriptie medicala.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta cornului secarei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • reducerea hemoragiilor in timpul nasterii, ameliorarea durerilor in timpul nasterii sau dureri menstruale.

Care este modul de actiune al cornului secarei ?

Cornul secarei contine anumite substante care au capacitatea de a reduce hemoragiile datorita proprietatilor vasoconstrictoare.

Precautii in ceea ce priveste cornul secarei

Medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca aceasta planta nu este sigura pentru organismul uman intrucat exista riscul de intoxicatie sau chiar deces. Primele simptome includ stare de voma, varsaturi, dureri musculare, slabiciune, senzatie de amorteala, mancarimi si ritm cardiac redus sau dimpotriva crescut. Toate aceste manifestari progreseaza spre gangrene, probleme de vedere, confuzie, spasme, convulsii, stare si inconstienta si deces.Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite cornul secarei.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de cornul secarei, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.