Crin alb


Alte denumiri cunoscute ale crinului alb sunt Lilium candidum sau crinul de gradina.

Ce este crinul alb ?

Crinul alb reprezinta o planta din ale carei bulbi si radacini sunt preparate unele produse medicamentoase. La momentul actual nu sunt disponibile suficiente informatii care sa ateste eficienta administrarii crinului alb in ceea ce priveste unele conditii medicale precum afectiunile ginecologice, sangerarile, tusea, ulcerele de piele, arsurile si abcesele.

Care este modul de actiune al crinului alb ?

Studiile desfasurate de specialisti nu au stabilit pana la momentul actual care este modul in care actioneaza crinul alb asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste administrarea crinului alb

Nu sunt disponibile suficiente date de specialitate care sa confirme eficienta administrarii tratamentelor bazate pe crin alb, precum si care sa stabileasca efecte secundare induse de aceasta planta. Femeile insarcinate si femeile  care alapteaza trebuie sa evite administrarea crinului alb.

Doze recomandate de crin alb

Stabilirea dozei sigure de crin alb, optima pentru fiecare persoana in parte depinde de factori precum starea generala de sanatate, varsta si preexistenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile derulate de specialisti nu au putut sa releve o doza zilnica sigura pentru organismul uman. Mai mult decat atat, trebuie sa se tina cont de faptul ca in cazul tratamentelor bazate pe plante medicinale, respectarea stricta a dozelor recomandate de crin alb este esentiala.

Comentarii

In cazul crinului bulbul si radacina sunt unul si acelasi lucru.

 

Multa sanatate!

Fiti amabil,imi puteti spune care este diferenta intre 'bulb' si radacina?

Multumesc foarte mult

Bulbul este o "tuplina" care creste sub pamant.

Din ea dau "mustati" sau radaciline plantei si tot din ea creste tulpina aeriana (partea plantei de deasupra solului, cu frunze sau flori).

Daca va ganditi cand desfacem o ceapa, spunem frunze de ceapa.

Speciile de plante cu bulbi se inmultesc cel mai adesea cu ajutorul lor - in pamant, dupa perioada de inflorire, bulbii se divid natural prin aparitia unora noi din bulbul deja existent, bulbul initial cel mai adesea moare/putrezeste.

"Puterea" unei plante este in bulb, daca acesta ramane intact, planta supravietuieste, chiar daca ii sunt rupte radacinile/mustatile sau tulpina verde.

Acest lucru este valabil la toate speciile cu bulb (lalele, narcise, begonii, usturoi, ceapa, etc.)