Cuisoarele


Autor: george

Alte denumiri ale cuisoarelor

Caryophyllus aromaticus, frunze de cuisoare sau ulei de cuisoare.

Ce sunt cuisoarele ?

Cuisoarele sunt plante din ale caror muguri de flori, uscati, frunze si codite sunt pregatite unele produse medicamentoase.

Cuisoarele sunt eficiente pentru:

  • ejaculare prematura, caz in care o combinatie de cuisoare si alte plante se va aplica direct la nivelul penisului.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta cuisoarelor in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • dureri de cap, alveolita uscata (osteita alveolara) urmata de extractia dintelui, varsaturi, dispepsie, stare de voma, gaze ( flatulenta), diaree, hernie, inflamarea cavitatii bucale si a gatului sau tuse.

Care este modul de actiune al cuisoarelor ?

Cuisoarele contin o substanta care are capacitatea de a reduce durerile.

Precautii in ceea ce priveste cuisoarele

Aplicat topic, la nivelul pielii, tratamentul pe baza de cuisoare nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Folosirea in mod repetat a uleiului de cuisoare pentru spalaturi orale poate duce la lezarea gingiilor, a pulpei dintelui, pielii si mucoasei membranare.Administrarea uleiului de cuisoare este contraindicata in cazul copiilor, ducand la aparitia efectelor secundare precum afectiuni respiratorii si infectii pulmnare. Cuisoarele uscate cauzeaza, la randul lor, sensibilitate la nivelul cavitatii bucale si iritatii, alaturi de lezarea tesutului dentar.Nu administrati ulei de cuisoare intravenos, in caz contrar existand riscul de aparitie a afectiunilor respiratorii severe si a leziunilor pulmonare.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite cuisoarele:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza
  • persoanele diagnosticate cu tulburari hemoragice;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. Cuisoarele cresc riscul de aparitie a hemoragiilor.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sangelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite)

Grad de interactiune: minor, motiv pentru care se recomanda precautie in privinta acestei combinatii.

Cuisoarele detin capacitatea de a incetini procesul de coagulare a sangelui, actiune similara acestui tip de medicamente. In consecinta, este recomandat sa evitati administrarea simultana a acestor 2 feluri de tratament, in caz contrar existand riscul de aparitie a vanatailor sau chiar hemoragiilor.Anumite medicamente de acest tip contin aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparina, enoxaparina, heparina, warfarina, etc.

Doze recomandate

Administrarea cuisoarelor se face dupa cum urmeaza:

  • Pentru ejaculare prematura: O combinatie de floare de cuisoare, radacina de ginseng chinezesc (Panax ginseng), radacina de angelica, unele specii de Zanthoxyl, coaja de scortisoara si alte plante, aplicata direct la nivelul penisului cu 4 ore inainte de raportul sexual. ATENTIE: Aceasta combinatie trebuie spalata imediat dupa terminarea actului sexual.