Dudul negru


Autor: george

Alte denumiri ale dudului negru

Morus nigra

Ce este dudul negru ?

Dudul negru este un arbust ale carei fructe coapte sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista date suficiente care sa ateste eficienta dudului negru in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al dudului negru ?

Fructele dudului negru contin pectina, substanta care actioneaza asemeni unui laxativ, stimuland procesul de digestie.

Precautii in cazul dudului negru

Pana in prezent studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca daca dudul negru este sigur pentru organismul uman. In plus, exista posibilitatea ca dudul negru sa scada nivelul de zahar din sange, motiv pentru care persoanele diagnosticate cu diabet trebuie sa monitorizeze atent nivelul de glucoza din organism.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite dudul negru:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala;

Interactiunea cu alte medicamente

  • Medicamente pentru diabet

Gradul de interactiune: moderat, se recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie
Gelul pe baza de aloe scade nivelul de zahar in sange, avand in acest fel efecte similare medicamentelor antidiabet. In consecinta, combinatia dintre cele 2 produse poate duce la scaderea drastica a nivelului de zahar din sange, conditie medicala cunoscuta sub denumirea de hipoglicemie.

Anumite medicamente pentru diabet includ glimepirida, gliburida, insulina, metformin, pioglitazon, rosiglitazon, clorpropamida, glipizid, tolbutamid, etc.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de dud negru optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.

Comentarii

Avem in tara noastra din fericire,o multime de pomi,carora,nimeni nu le da atentie decat numai daca li se face reclama in media.Mare pacat.Cine a copilarit cu adevarat,indiferent la casa sau la bloc,a avut parte de o multime de delicatese,la indemana.De la cruditati precum,merele,caisele,zarzarele,corcodusele,crescute peste tot si pana la coaptele:capsunile,ciresele,dudele,visinele samd.la debutul verii,nu au facut decat,sa ne ocroteasca copilaria cu vitaminele lor.Si nu faceam altceva decat,sa ne vitaminizam prin alimentatie naturala,spre disperarea proprietarilor de pomi.Era o lupta a copilariei,inocenta cu necazul parintilor,carora le refuzam meniul.Debordam de energie si nu stiam de pastile sau tratamente.Asa am procedat si cu copii mei si ma simt,exact ca un dud.Nu am nevoie de reclama,dar stiu c, ce ofer eu face bine.Multumesc Mamei Natura si lui Dumnezeu ca am cunoscut fericire, cu ce altii,nu stiu.Dudul.Vine de unde,nu stiu,si se duce unde vrea el.Il am de la picioare si pana in crestet si de la stanga la dreapta.Este primul pom,in care m-am urcat flamand si am coborat satul,este pomul din care daca as cadea la o varsta inaintata,si as suferi,nu mi-ar parea rau.Este pomul,din care eu,am avut bucuria copillariei mele.A fost:felul intai,felul doi si desert.A fost tortul aniversarii mele.Si imparteam cu graurii si ciorile delicatesele lui.Dudul pentru mine,este mai mult decat un prieten.M-a primit,m-a hranit si a avut grija sa ma atentioneze unde sa nu incerc.M-a invatat,ca si altii trebuie sa manance laolalta cu mine.Grauri,ciorile,viespile,mustele.O lectie de respect,pentru toti in fata naturii,in fata lui Dumnezeu.O lume in care e loc pentru toti !

Buna seara. As dori sa stiu mai multe detalii despre fructul de dud, sud ce forma se poate gasi pe piata, in afara de utilizarea lui in prepararea produselor medicamentoase. In Romania este cineva care sa se ocupe de acest domeniu?

O seara buna.