Eucaliptul de lamaie


Autor: george

Alte denumiri ale eucaliptului de lamaie

Corymbia Citriodora sau Eucalyptus Citriodora.

Ce este eucaliptul de lamaie ?

Eucaliptul de lamaie este un copac din a carui ulei extras din frunze sunt preparate unele produse medicamentoase, dar si unele produse de dezinsectie.

Exista posibilitatea ca eucalipul de lamaie sa fie eficient pentru:

  • prevenirea intepaturilor de tantari, caz in care va fi aplicat direct la nivelul pielii. Uleiul de eucalipt de lamaie este regasit adesea in solutiile comerciale impotriva tantarilor.

Eucaliptul este eficient pentru:

  • prevenirea muscaturilor de capuse.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta eucaliptului de lamaie in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • onicomicoze sau dureri articulare.

Care este modul de actiune al eucaliptului de lamaie ?

Uleiul de eucalipt de lamaie contine o substanta ce are capacitatea de a indeparta tantarii si de a combate fungii din organism.

Precautii in ceea ce priveste eucaliptul de lamaie

Aplicat direct pe piele, cu scopul de a preveni intepaturile tantarilor, uleiul de eucalipt de lamaie este sigur pentru majoritatea adultilor. Exista insa situatii in care unele persoane pot dezvolta reactii alergice in urma contactului direct cu uleiul de eucalipt de lamaie.Unele solutii pentru frectie, recomandate pentru administrare la nivelul pieptului, in cazul congestiilor contin ulei de eucalip de lamaie. De cele mai multe ori, insa, aceste solutii contin si camfor, substanta ce cauzeaza atac de apoplexie si chiar deces.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite uleiul de eucalipt de lamaie.

Doze recomandate

Administrarea eucaliptului de lamaie se face dupa cum urmeaza:

Uz cutanat

  • Pentru prevenirea intepaturilor de tantari: solutie cu 30%, 40% sau 75% ulei de eucalipt de lamaie. Studiile de specialitate au relevat faptul ca solutiile cu o concentratie mai mare de ulei de eucalip de lamaie nu au fost mai eficiente decat cele cu o concentratie mai mica. Nu administrati aceasta solutie mai mult de 2 ori pe zi, iar dupa aplicare asigurati-va ca mainile sunt spalate bine.