Fasolea pastai


Autor: george

Alte denumiri ale fasolei pastai

Fasole gatita, fasole neagra, fasole Cannelli, fasole verde, fasole cu bob mare, fasole Lima, fasole Navy, fasole Pinto, fasole alba sau fasole alba cu bob mare, Phaseoli Fructus, Phaseolus, Phaseolus Vulgaris, fasole pastai fara seminte.

Ce este fasolea pastai ?

Fasolea este o planta din ale carei pastai sunt pregatite unele produse medicamentoase.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta fasolei pastai in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • scaderea nivelului de colesterol, scaderea in greutate, infectii ale tractului urinar, calculi renali (pietre la rinichi), cancer pulmonar si diabet.

Care este modul de actiune al fasolei pastai ?

Fasolea pastai este o sursa de hrana bogata in fibre. Conform studiilor de specialitate, fibrele au capacitatea de a scadea nivelul de colesterol si de a creste gradul de eliminare al grasimilor insa intr-o mica masura. Totodata, produsele pe baza de extract de fasole pastai sunt considerate blocante ale amidonului. Cu toate acestea cercetarile realizate in aceasta privinta au relevat ca prodsele de acest gen nu reduc in nici o masura absorbtia amidonului la nivelul organismului.

Precautii in ceea ce priveste fasolea pastai

Pentru majoritatea adultilor fasolea pastai nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Consumate crude si in cantitati mari, pastaile cauzeaza dispepsie, varsaturi si diaree ca urmare a unei substante continute de aceasta planta.Fasolea pastai are capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange. Din acest motiv persoanele care urmeaza tratament pe baza de medicamente antidiabetice trebuie sa monitorizeze atent nivelul de zahar din sange pentru a evita aparitia hipoglicemiei.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite fasolea pastai:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Medicamente antidiabetice

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Fasolea pastaiare capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange, efect similar medicamentelor antidiabetice. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament poate duce la scaderea nivelului de zahar din sange mult sub nivelul normal, conditie medicala ce poarta denumirea de hipoglicemie.Anumite medicamente de acest gen contin glimepirid, gliburid, insulina, pioglitazon, rosiglitazona, clorpropamid, glipizid, tolbutamid, etc.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de fasole pastai, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.