Feriga comuna


Autor: george

Alte denumiri ale ferigii comune

Dryopteris Filix-Mas

Ce este feriga comuna ?

Feriga comuna este o planta ale carei frunze si codite asemanatoare unor radacini intra in alcatuirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta ferigii comune in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • sangerari nazale, sangerari menstruale abundente, rani, tumori si tenia.

Care este modul de actiune al ferigii comune ?

Feriga comuna contine anumite substante care au capacitatea de a distruge viermii intestinali precum tenia. Astfel, odata ce acesti viermi au fost distrusi, se va administra o solutie salina care va favoriza eliminarea acestora din organism.

Precautii in ceea ce priveste feriga comuna

Specialistii avertizeaza in privinta faptului ca feriga comuna poate reprezenta o otrava puternica pentru organism. Efectele secundare ale acestei plante includ dificultati respiratorii, stari de voma, diaree, stari de ameteala, dureri de cap, tremurat, convulsii, insuficienta cardiaca si pulmonara, tulburari de vedere, slabirea sistemului muscular, coma, orbire temporara sau permanenta si chiar deces.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de feriga comuna optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.

Comentarii

as dori si eu un sfat cum as putea elimia feriga din fnat