Fumarita


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale fumaritei

Fumaria officinalis

Ce este fumarita?

Fumarita este un arbust ale carui parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Exista posibilitatea ca fumarita sa nu fie eficienta pentru:

  • sindrom de intestin iritabil (SII). Studiile au demonstrat ca administrarea acestei plante nu ajuta la ameliorarea simptomelor acestei conditii medicale.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta fumaritei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • spasme intestinale, afectiuni cutanate, iritatii oculare, afectiuni cardiace, tulburari legate de producerea de bila(substanata secretata la nivelul ficatului).

Care este modul de actiune al furmaritei?

Furmarita contine o substanta care are capacitatea de a reduce spasmele la nivelul ductelor biliare si a intestinului.

Precautii in ceea ce priveste furmarita

Administrata in dozele recomandate de mediciii specialiti, furmarita nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Cantitatile mari ale acestei plante duc ,insa, la urmatoarele manifestari: tremor, convulsii sau chiar deces.

ATENTIE: Nu folositi picaturi pentru ochi pe baza de furmarita, daca acestea nu au fost supuse procesului de sterilizare comerciala.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite furmarita.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de furmarita, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.