Ginsengul siberian


Ginsengul siberian mai este cunoscut si sub denumirea deAcanthopanax senticosus sau simplu, radacina de ginseng.

Ce este ginsengul siberian?

Ginsengul siberian este o planta cu proprietati terapeutice,din ale carei radacini sunt pregatite unele produse medicamentoase. Aceasta planta nu trebuie confundata cu ginsengul american, denumit si Panax ginseng.

Eficienta ginsengului siberian este dovedita in cazul racelilor comune. Studiile de specialitate au relevat faptul ca administrarea produselor ce contin ginseng siberian si Andrographis paniculata potameliora cu succes simptomele acesteiafectiuni medicale. De asemenea, cercetatorii au stabilit ca radacina de ginseng siberian poseda calitati terapeutice beneficein ceea ce privesteinfectia virala cu virusul Herpes simplex 2.

Ginsengul siberian este ineficient pentru imbunatatirea performantelor atletice, in ciuda vehicularii acestei informatii. De asemenea, informatiile potrivit carora ginsengul siberian ar fi eficient pentru prevenirea sau tratarea atacurilor cerebrale, a afectiunilor cardiace, renale, Alzheimer, sindromului de oboseala cronica, scaderea colesterolului, ADHD, ameliorarea oboselii, a efectelor asociate chimioterapiei sau a tuberculozei nu au fost dovedite inca de cercetatori.

Care este modul de actiune al ginsengului siberian ?

Ginsengul siberian contine o gama vasta de substante care au capacitatea de a afecta buna functionare creierului, a sistemului imunitar si a anumitor hormoni. De asemenea, aceasta planta poate avea contributii in ceea ce priveste combaterea eficienta a bacteriilor si a virusurilor din organism.

Precautii in ceea ce priveste ginsengul siberian

Administrat pentru perioade scurte de timp ginsengul siberian este sigur pentru majoritatea adultilor. Desi incidenta efectelor secundare este mica, acestea se pot manifesta prin stare de ameteala, modificari ale ritmului cardiac, melancolie, anxietate, spasme musculare, iar in doze foarte mari chiar hipertensiune arteriala.

Specialistii recomanda ca ginsengul siberian sa fie evitat de copii, femeile gravide sau cele care inca alapteaza, persoanele care sufera de afectiuni cardiace sau hipertensiune arteriala, persoanele diagnosticate cu cancer mamar, cancer fibroid, cancer ovarian, endometriza sau uter fibroid si persoanele care sufera de diabet, schizofrenie sau accese de manie.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Alcoolul

Ginsengul siberian are capacitatea de a interactiona moderat cu alcoolul astfel ca medicii nu recomanda asceasta combinatie. Alcoolul poate determina o stare de somnolenta sau ameteli, efecte similare actiunii ginsengului siberian. Asadar, o astfel de combinatie poate determina inducerea unei stari accentuate de somnolenta.

  • Digoxinul

Aceasta asociere nu este recomandata din cauza capacitatii ginsengului siberian de a reduce actiunea Digoxinului, de intensificare a batailor cardiace.Ginsengul determinascaderea cantitatii deDigoxin absorbite in organism, putand chiar sa anuleze efectele acestui medicament.

  • Litiul

Gradul de interactiune dintre ginsengul siberian si litiu estemoderat. Ginsengul siberianare efecte diuretice asupra organismului. In consecinta, exista riscul ca organismul sa nu mai poata elimina in mod eficientaceasta substantadin organism, fapt ce poate duce la aparitia unor efecte secundare severe. Pentru prevenirea acesteiinteractiuni este necesara adresarea medicului specialist, pentru modificare dozei de litiu daca este cazul.

  • Medicamentele metabolizate de ficat (citocromul P450 1A2 (substrat CYP1A2)

Unele produse medicamentoase sunt descompuse si metabolizate la nivelul ficatului. Ginsengul siberianare capacitatea de a crestedurata de procesarea acestor substante. In acelasi timp, exista posibilitatea ca aceasta planta sa scada eficienta medicamentelor de acest gen. Produsele medicamentoase de acest fel contin substante precum clozapina, ciclobenzaprinul, fluvoxaminul, haloperidolul, imipraminul, mexiletinul, olanzapinul, pentazocina, propranololul, tacrinul, zileutonul sauzolmitriptanul.

  • Medicamentele metabolizate de ficat (citocromul P450 2C9 (substrat CYP2C9)

Gradul de interactiune alacestor medicamente cu ginsengulsiberian este moderat. Produsele medicamentoase din aceasta categorie contin ingrediente active precum amitriptilina, diazepamul, zileutonul, celecoxibul, diclofenacu, fluvastatinul, glipizidul, ibuprofenul, irbesartanul, losartanul, fenitoinul, piroxicamul, tamoxifenul, tolbutamida, torsemida, warfarina, estradiolul, tacrina sauverapramilul.

  • Medicamentele antidiabetice

Ginsengul siberian are capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange, efect similar medicamentelor antidiabetice. Astfel, administrarea simultana a acestor formeterapeutice poate conduce lareducerea nivelului de zahar din sange cu mult sub nivelul normal, conditie medicala ce poarta denumirea de hipoglicemie. Medicamentele de acest gen contin glimepirid, gliburid, insulina, pioglitazon, rosiglitazona, clorpropamid, glipizid sautolbutamid.

  • Medicamentele care incetinesc procesul de coagulare a sangelui (medicamentele anticoagulante sau medicamentele antitrombocite)

Dozele mari de ginseng siberian potincetini procesul de coagulare a sangelui. Astfel, administrarea unui tratament pe baza deginseng siberianin acelasi timp cu medicamente cu actiune anticoagulanta poate determina aparitia vanatailor sau chiar a hemoragiilor.
Medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sangelui contin substante precum aspirina, clopidogrelul, diclofenacul, ibuprofenul, naproxenul, dalteparinul, enoxaparinul, heparina sauwarfarina.

  • Sedativele (depresante ale SNC - sistemul nervos central)

Ginsengul siberian poate induce stari de somnolenta si ameteala, efecte similare actiunii sedativelor. Astfel, administrarea simultana a acestor tratamente poatedetermina aparitiaunei stari excesive de somnolenta. Medicamentele de acest gen contin clonazepam, lorazepam, fenobarbital sau zolpidem.

  • Medicamentele metabolizate de ficat (citocromul P450 2D6 (substrat CYP2D6)

Gradul de interactiune cu acest tip de medicamente este minor, motiv pentru care se recomanda doar o atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie. Ginsengul siberianare capacitatea de a scadea timpul de procesare al acestor substante. In acelasi timp, ginsengul are proprietatea de aintensifica efectele benefice si efectele secundare aleunor medicamente de acest fel. Asadar, se recomanda consultarea unui specialist inaintea inceperii unui tratament pe baza de medicamente metabolizate de ficat. Medicamentele de acest gen contin ca si ingrediente active amitriptilina, clozapina, codeina, desipramina, donepezilul, fentanilul, flecainida, fluoxetina, meperidina, metadona, metoprololul, olanzapina, ondansetronul, tramadolulsau trazodonul.

  • Medicamentele metabolizate de ficat(medicamente metabolizate de citocromul P450 3A4 (substrat CYP3A4)

In acest caz, gradul de interactiune este minor, insa se recomanda o atentie sporita in ceea ce priveste realizarea unei astfel de combinatii. Medicamentele din aceasta categorie sunt cele care contin lovastatin, ketoconazol, itraconazol, fexofenadina sautriazolam.

Doze recomandate

Administrarea ginsengului siberian se face pe cale orala, dupa cum urmeaza:

Ginsengul siberian se administreaza pe cale orala pentru tratarea infectiilor cu virusul Hepes simplex 2. In acest caz, se poate realizao solutie standard pe baza de extract de ginseng siberian ce contine 0.3% eleuterozid E, in doze de 400mg/zi. Pentru racelile usoare se recomanda administrarea ginsengului siberian in doza de 400 mgsi extract de Andrographis paniculata, care sa contina 4-5.6mg de andrografolide, de 3 ori/zi.

Comentarii

Din informatia (copiata) "Ginsengul Tigru Siberian este recunoscut ca un tonic general cu actiune  imunostimulatoare, antioxidanta, tonifianta. Mareste capacitatea de efort fizic si intelectual, stimuleaza activitatea sexuala, stimuleaza libidoul si are actiune in tratarea infertilitatii la femei. Normalizeaza tensiunea arteriala si glicemia, scade colesterolul si protejeaza ficatul.

Deosebit de eficient in surmenaj, stress, oboseala cronica, neurastenii, depresii, convalescenta, recuperare dupa efort pentru sportivi, in tratamentul tulburarilor de dinamica sexuala la barbati si al sterilitatii la femei"ma intereseasa foarte mult  efectele benefice ale acestui produs pentru colesterol,hipertensiunea arteriala,stress, surmenaj si oboseala cronica. Pentru ca ma confrunt cu aceste probleme, produsul Ginseng siberian produs de Alevia , ma poate ajuta? Multumesc.

Ginsengul siberian stimuleaza fertilitatea, creste nivelul de testosteron la barbati si se spune ca ar creste numarul de spermatozoizi si ar trata disfunctia erectila si impotenta. Ginsengul siberian este util mai degraba pentru mentinerea sanatatii, decat pentru tratarea problemelor de sanatate. Multa sanatate!

Ginsengul siberian este util in tratarea disfunctiilor erectile si marirea libidoului? Despre ginseng siberian fabricat de alevia ce imi puteti spune?