Hamamelis


Autor: george

Alte denumiri ale hamamelisului

Hamamelis virginiana

Ce este hamamelisul ?

Hamamelisul este o planta ale carei frunze, coaja si ramurele sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Hamamelisul este eficient pentru:

  • oprirea hemoragiilor minore;
  • hemoroizi;
  • reducerea iritatiilor pielii.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta hamamelisului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • diaree, varsaturi cu sange, tuse cu sange, tuberculoza, raceala, febra, inflamatii oculare, vanatai sau varicoza venoasa.

Care este modul de actiune al hamamelisului ?

Hamamelisul contine taninuri, substante care aplicate direct pe piele au capacitatea de a reduce inflamatiile, de a vindeca leziunile si de a combate bacteriile.

Precautii in ceea ce priveste hamamelisul

Hamamelisul nu prezinta riscuri majore atat timp cat este aplicat direct la nivelul pielii. Cu toate ca incidenta acestor cazuri este rara, contactul direct cu hamamelisul duce la aparitia iritatiilor minore.Administrat pe cale orala in cantitati mici, hamamelisul este sigur pentru majoritatea persoanelor adulte. Exista situatii in care aceasta planta duce la aparitia dispepsiei, iar dozele mari la afectiuni hepatice.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite hamamelisul.

Doze recomandate

Administrarea hamamelisului se face dupa cum urmeaza:

  • Pentru macarimi si disconfort asociat hemoroizilor sau alte afectiuni manifestate la nivel anal: apa de hamamelis aplicata de 6 ori pe zi sau dupa fiecare scaun.