Iarba de silur


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale ierbii de silur

Euphrasia officinalis. Eurphrasia rostkoviana sau Euphrasia stricta.

Ce este iarba de silur?

Iarba de silur este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt utilizate pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta ierbii de silur in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • pasaje nazale inflamate, sinusuri inflamate (sinuzita), raceala, alergii, tuse, dureri de urechi sau dureri de cap;
  • administrata direct la nivelul orchilor, iarba de silur este folosita pentru senzatie de oboseala, inflamatii sau infectii.

Care este modul de actiune al ierbii de silur?

Substantele continute de iarba de silur detine efecte astringente asupra organismului, avand in acelasi timp capacitatea de a combate bacteriile.

Precautii in ceea ce priveste iarba de silur

Administrata pe cale orala, iarba de silur nu prezinta riscuri majore asupra organismului uman. ATENTIE: Aplicata la nivelul ochilor, aceasta planta este contraindicata, intrucat poate fi contaminata cu anumite substante ce cresc riscul de aparitie a infectiilor oculare.

Efectele secundare ale tincturei de iarba de silur cuprind manifestari ca stari de confuzie, dureri de cap, leziuni, mancarimi, roseata, probleme de vaz, stranut, senzatie de voma, dureri dentare, constipatie, tuse, afectiuni respiratorii, insomnie sau transpiratie abundenta.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite iarba de silur.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de iarba de silur, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.