Iberis amara


Autor: george

Alte denumiri ale plantei Iberis amara

Iberis amara sau limba-marii.

Ce este planta Iberis amara ?

Planta Iberis amara face parte din genul Iberis care cuprinde aproximativ 30 de specii. Din frunzele, tulpina, radacina si semintele acestei plante sunt fabricate unele medicamente.

Iberis amara este eficienta pentru:

  • dispepsie, caz in care aceasta planta este folosita impreuna cu alte plante.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei Iberis amara in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • sindrom de intestin iritabil (SII), gastrita, balonari, guta, dureri musculare (reumatism), cresterea ritmului cardiac, astm sau bronsita.

Care este modul de actiune al plantei Iberis amara ?

Cercetarile realizate pana in prezent au relevat faptul ca planta Iberis amara are capacitatea de a creste numarul de contractii de la nivelul intestinului subtire, fapt ce favorizeaza trecerea mancarii prin tractul digestiv.

Precautii in ceea ce priveste planta Iberis amara

Administrata pentru un interval de timp de pana la 8 saptamani, planta Iberis amara nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Exista, insa, anumite cazuri cand aceasta planta a dus la manifestarea efectelor secundare precum stare de voma, varsaturi sau iritatii ale pielii.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite planta Iberis amara.

Doze recomandate

Administrarea plantei Iberis amara se face pe cale orala, dupa cum urmeaza:

  • Pentru arsuri stomacale: administrarea unei combinatii de Iberis amara si alte plante. Doza recomandata in acest caz este de 1ml de 3 ori pe zi.