Ignama salbatica (cartoful salbatic)


Autor: george

Alte denumiri ale ignamei salbatice

Dioscorea alata, Dioscorea batatas, Dioscorea composita, Dioscorea floribunda, Dioscorea hirticaulis, Dioscorea japonica, Dioscorea macrostachya, Dioscorea mexicana, Dioscorea tepinapensis, Dioscorea villosa sau cartof salbatic.

Ce este ignama salbatica ?

Ignama salbatica este o planta ale carei radacini si bulbi sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase

Ignama salbatica este ineficienta pentru:

  • inrosirea fetei si transpiratie in timpul noptii, manifestari asociate menopauzei, caz in care se va aplica o crema pe baza acestei plante direct la nivelul pielii.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta ignamei salbatice in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • uscarea mucoasei vaginale ca manifestare postmenstruala, sindrom premenstrual, osteoporoza, cresterea energiei si a libidoului la barbati si femei, afectiuni ale vezicii biliare, dureri menstruale si artrita reumatoida. De asemenea, aceasta planta este folosita ca alternativa naturala la estrogeni.

Care este modul de actiune al ignamei salbatice ?

Ignama salbatica regaseste in alcatuirea lor substante care pot fi descompuse in diversi steroizi, asa cum este si estrogenul, insa numai in urma unor procese de laborator. Organismul uman nu are capacitatea de a descompune in mod natural ignama salbatica in estrogen.

Precautii in ceea ce priveste ignama salbatica

Pentru majoritatea adultilor ignama salbatica nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Administrata in cantitati mari aceasta planta duce la aparitia starilor de voma.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite ignama salbatica:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care sufera de cancer mamar, cancer ovarian, cancer uterin, endometrioza si uter fibroid;
  • persoanele diagnosticate cu deficienta de proteina S.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de ignama salbatica, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.

Comentarii

Nu exista suficient de multe informatii despre utilizarea ignamei salbatice in timpul sarcinii si alaptarii. Pentru siguranta dvs si a fatului se recomanda evitarea utilizarii acestei plante in timpul sarcinii si alaptarii. Multa sanatate!

Buna ziua,

 

Spuneti mai sus ca femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa evite aceasta planta, cu toate acestea, am citit in alte surse ca amplifica lactatia.

Au voie sau nu femeile insarcinate si cele care alapteaza sa consume aceasta planta, ori este vorba despre un alt tip de ignama? Desi in ambele cazuri este mentionata ca fiind acest tip de cartof salbatic.

Multumesc anticipat pentru raspuns!