Impatiens


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale plantei impatiens

Sporul casei, Impatiens balsamina, Impatiens biflora, Impatiens capensis, Impatiens giorgii sau Impatiens pallida.

Ce este impatiens?

Impatiens este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt utilizate pentru fabricarea unor produse medicamentoase. Nu confundati aceasta planta cu cele din genul Potentilla. Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei impatients in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tulburari digestive blande, iritatii cauzate de ederea otravitoare.

Care este modul de actiune al plantei impatiens?

Planta impatiens stimuleaza procesul de digestie si creste volumul de lichide eliminate zilnic (efect diuretic). Nu exista, insa, suficiente date care sa ateste aceste informatii, precum si care sa stabileasca modul de actiune asupra organismului.

Precautii in ceea ce priveste planta impatiens

Administrata pe cale orala sau direct la nivelul pielii, aceasta planta nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Nu s-a putut stabili pana la momentul actual care sunt posibilele efecte secundare ale plantei impatiens. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite planta impatiens.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Litiu

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii. Planta impatiens detine efecte diuretice asupra organismului. In consecinta, exista riscul ca organismul sa nu mai poata elimina in mod eficient litiul din organism, fapt ce poate duce la aparitia unor efecte secundare severe. Pentru a preveni aceasta situatie este necesar sa va adresati medicului specialist, iar daca este cazul doza de litiu va fi modificata.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de impatiens, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.