Indigo salbatic


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale indigoului salbatic

Baptisia tinctoria

Ce este indigoul salbatic?

Indigoul salbatic este o planta ale carei radacini sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta indigoului salbatic in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • difterie, gripa, malarie, febra tifoida, febra scarlatina, amigdalita, raceala, inflamatii la nivelul cavitatii bucale si a gatului, febra sau boala Crohn, caz in care administrarea se va face pe cale orala;
  • ulcere, rani deschide sau inflamarea mameloanelor, caz in care se va folosi topic, aplicat direct la nivelul pielii sau sub forma de spalaturi intravaginale.

Care este modul de actiune al indigoului salbatic?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit care este modul in care indigoul salbatic actioneaza asupra organismului.

Precautii in ceea ce priveste indigoul salbatic

Medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca administrarea indigoului salbatic atat la nivelul pielii cat si pe cale orala nu este sigura pentru organismul uman. In plus, dozele mari ale acestei plante pot duce la aparitia senzatiei de voma si a varsaturilor, diareei sau altor probleme intestinale, precum si a spasmelor.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite indigoul salbatic:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care se confrunta cu probleme la nivelul stomacului sau intestinelor.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de indigo salbatic, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.