Ipeca


Autor: george

Alte denumiri ale Ipecai

Cephaelis acuminata, Cephaelis ipecacuanha sau Psychotria ipecacuanha.

Ce este Ipeca ?

Ipeca este o planta folosita pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Ipeca este eficienta pentru:

  • inducerea starii de voma (vomitiv).

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta ipecai in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • scaderea densitatii mucozitatilor in vederea stimularii expectoratiei, bronsita asociata crupului, hepatita, dizenterie amoebica, pierderea poftei de mancare sau cancer.

Care este modul de actiune al Ipecai ?

Ipeca regaseste in alcatuirea sa anumite substante care au capacitatea de a irita tractul digestiv si de a stimula creierul in asa fel incat sa apara varsaturile.

Precautii in ceea ce priveste Ipeca

Administrata pe cale orala si pentru perioade scurte de timp ipeca nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Simptomatologia efectelor secundare include manifestari ca senzatie de greata, varsaturi, iritatii stomacale, stare de ameteala, hipotensiune arteriala, dificultati respiratorii si ritm cardiac accelerat.

ATENTIE: Administrarea Ipecai pe termen lung, in cantitati mari sau copiilor cu varsta mai mica de 1 an este contraindicata. Explicatia rezida in faptul ca in general copiii sunt mult mai sensibili la efectele secundare ale ipecai. Utilizarea incorecta a Ipecai duce la intoxicatia cu aceasta planta manifestata prin leziuni cardiace si chiar deces. Alte manifestari ale intoxicatiei cu Ipeca includ dificultati respiratorii, afectiuni ale tractului digestiv, ritm cardiac anormal, sange in urina, convulsii, soc, coma si chiar deces.

Tratamentul pe baza de Ipeca este sigur in cazul copiilor daca este prescris pentru inducerea starii de voma (vomitiv). Cu toate acestea este recomandat ca inainte de a utiliza aceasta planta sa va adresati medicului specialist.Ipeca nu trebuie administrata persoanelor care si-au pierdut cunostinta sau care au fost intoxicate cu substante ca cele corozive, petrol sau stricnina. Utilizat in mod incorect acest remediu duce la aparitia unor efecte secundare severe precum leziuni ale esofagului, pneumonie si convulsii.Ipeca nu trebuie administrata ca substanta inhalanta sau direct pe piele, putand cauza dificultati respiratorii sau iritatii cutanate.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite Ipeca:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni cardiace;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni ale tractului digestiv asa cum sunt ulcerele, infectiile sau boala Crohn.

Doze recomandate

Administrarea Ipecai se face pe cale orala dupa cum urmeaza:

  • Pentru inducerea starii de voma in cazul intoxicatiilor: 15 ml de sirop de ipeca impreuna cu 1-2 pahare cu apa. Daca este cazul, aceasta doza poate fi administrata la fiecare 20 de minute. Cel mai bine, insa, este sa consultati medicul specialist inainte de administrarea acestui remediu.

Comentarii

unde se gaseste?

 

De unde l-as putea procura? Am intrebat la farmacii, dar nu am primit vreun raspuns favorabil..