Lacramioare


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale lacramioarelor

Convallaria herba sau Convallaria majalis.

Ce sunt lacramioarele?

Lacramioarele sunt plante ale caror radacini, rizomi si flori uscate sunt folosite pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta lacramioarelor in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • aritmie si alte afectiuni ale inimii, infectii ale tractului urinar, calculi renali (pietre la rinichi), contractii slabe in timpul travaliului, epilepsie, retentie de lichide, atac cerebral, paralizie, infectii oculare ( conjunctivita) sau lepra.

Care este modul de actiune al lacramioarelor?

Lacramioarele contin anumite substante care stimuleaza activitatea muschiului cardiac, influentand contractiile, ritmul cardiac si excitabilitatea cardiaca.

Precautii in ceea ce priveste lacramioarele

Administrate in scopuri terapeutice sub stricta supraveghere medicala, lacramioarele sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. In cazul in care sunt consumate accidental aceste plante cauzeaza stare de voma si varsaturi, ritm cardiac anormal, dureri de cap, scaderea gradului de constienta si a raspunsului la stimuli sau tulburari ale capacitatii de perceptie a vederii.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite lacramioarele:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni ale inimii (caz in care administrarea unui tratament pe baza de lacramioare se va face sub sticta supraveghere medicala);
  • persoanele care prezinta carenta de potasiu.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de lacramioare optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.