Lamaita


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale lamaitei

Aloysia citrodora, Aloysia triphylla, Lippia citrodora, Lippia triphylla, Verbena triphylla, Verveine citronelle sau Zappania citrodora.

Ce este lamaita?

Lamaita este o planta ale carei frunze si muguri de floare sunt folositi pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficienta date care sa ateste eficienta lamaitei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al lamaitei?

Lamaita contine o substanta care are capacitatea de a combate capusele si bacteriile din organism.

Precautii in ceea ce priveste lamaita

Administrata in cantitati regasite in bauturile alcoolice, lamaita nu prezinta riscuri pentru organismul uman. Deasemenea, unele studii de specialitate au relevat faptul ca aceasta planta poate fi utilizata, in siguranta, in scopuri medicinale. Exista situatii in care aceasta planta cauzeaza dermatita (iritatii cutanate).

Urmatoarele persoane trebuie sa evite lamaita:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni renale. Cantitatile mari de aceasta planta pot duce la aparitia iritatiilor renale.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de lamaita, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.