Limba cainelui


Limba cainelui mai este cunoscuta si sub denumirile deCynoglossi Herba, Cynoglossi Radix sau Cynoglossum Officinale.

Ce este limba cainelui ?

Limba cainelui este o plantacercetata de specialisti pentru pregatirea unor produse medicamentoase. Actualmente, eficacitatea acestei plante in tratarea afectiunilor precum diareea sau alte tulburari de natura digestiva, afectiuni cutanate, bronsite, tuse, ameliorarea durerilor sau cicatrizarea ranilor nu a fost dovedita.

Care este modul de actiune al limbii cainelui ?

Modul de actiune al limbii cainelui supra organismului nu a fost stabilit pana in prezent, cercetarile in acest sens fiind inca in stadiu de desfasurare.Se presupune insa, ca aceasta planta ar putea avea actiune antiinflamatorie si cicatrizanta, fiind in discutie folosirea sa pentru tratarea sau ameliorarea unor afectiuni precum contuziile, eczemele, matreata, abcesele sau ulcerele. In prezent, se efectueaza cercetari pentru determinarea efectelor limbii cainelui in cazul folosirii acesteia sub forma de cataplasme, spalaturi locale sau comprese. Specialistii incearca sa gaseasca metoda de prelucrare si tratare potrivita pentru a obtine din aceasta planta concentratia si forma adecvata obtinerii de efecte benefice terapeutice asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste limba cainelui

Specialistii avertizeaza in privinta administrarii limbii cainelui, aceasta nefiind inca considerata sigura pentru organismul uman. In prezent, limba cainelui ramane inclusa in lista plantelor otravitoare. Limba cainelui contine anumite substante recunoscute pentru potentialul lor de a cauza leziuni hepatice si chiar cancer.

Administrarea limbii cainelui in mod regulat duce la aparitia unei tulburari hepatice, cunoscute sub denumirea de boala hepatica veno-ocluziva, manifestata prin dureri intense, procese inflamatorii abdominale si scaderea volumului de urina eliminata zilnic.

Consumul acestei plante nu este sigur pentru oameni, acestia prezentand o sensibilitate cu mult crescuta la efectele toxice ale ingestiei acestei plante. Astfel, administrarea acestei plante este interzisa copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor care sufera de tulburari hepatice, dar si tuturor celorlalte categorii de persoane caredorescsa foloseasca aceasta planta in scopuri medicinale experimentale.

Doze recomandate

Doza recomandata pentru limba cainelui nu este stabilita, dat fiind faptul ca aceasta planta este considerata toxica. Specialistii nu au putut indica inca doza optima, capabila de inducerea unei actiuni benefice asupra organismului.