Mar paduret


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale marului paduret

Malus Sylvestris

Ce este marul paduret?

Marul paduret este un pom fructifer ale carui fructe sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta marului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • cancer, diabet, febra, afectiuni cardiace, scorbut, negi, curatarea dintilor, scaderea riscului de cancer pulmonar, tratarea pietrelor la vezica biliara, tratarea diareei sau tratarea constipatiei.

Care este modul de actiune al marului paduret?

Marul paduret contine pectina, substanta ce stimuleaza formarea materiilor fecale si controleaza consistenta acestora motiv pentru care este folosit in tratamentul diareei si constipatiei.

Precautii in ceea ce priveste marul paduret

Consumate fara seminte, merele padurete nu prezinta riscuri asupra organismului uman. In plus, nu exista informatii medicale care sa ateste riscul de aparitie a efectelor secundare asociate acestei plante.

ATENTIE: Semintele de mar contin cianura, substanta toxica pentru organismul uman. In consecinta, consumul unei cantitati mari de seminte de mar poate duce chiar la decesul persoanei in cauza.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite marul paduret.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Fexofenadina

Grad de interactinune: moderat, motiv pentru care se recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii.
Sucul de mere are capacitatea de a scadea cantitatea de fexofenadina absorbita la nivelul organismului. Administrarea simultana a celor 2 forme de tratament poate diminua eficienta fexofenadinei.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de mar paduret, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.