Maslinul dobrogean


Autor: george

Alte denumiri ale maslinului dobrogean

Ziziphus jujuba, synonyms Ziziphus sativa, Ziziphus spinosa, Ziziphus vulgaris, Ziziphus zizyphus, Zizyphi Fructus, Zizyphus, Zizyphus jujuba sau Zyzyphus jujube.

Ce este maslinul dobrogean ?

Maslinul dobrogean este un arbust ale carei fructe sunt utilizate pentru pregatirea unor produse medicamentoase.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta maslinului dobrogean in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni hepatice, afectiuni musculare, ulcer, piele uscata, rani, diaree sau oboseala.

Care este modul de actiune al maslinului dobrogean ?

Maslinul dobrogean contine anumite substante ce au capacitatea de a preveni aparitia anumitor leziuni hepatice. De asemenea, aceasta planta poate stimula cresterea in greutate.

Precautii in ceea ce priveste maslinul dobrogean

Nu exista suficiente informatii medicale care sa ateste siguranta administrarii maslinului dobrogean in scopuri terapeutice.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite maslinul dobrogean.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de maslin dobrogean, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.