Matreata bradului


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale matretii bradului

Usnea barbata, Usnea florida, Usnea hirta, Usnea Lichen sau Usnea plicata.

Ce este matreata bradului?

Matreata bradului este un lichen ce traieste la nivelul copacilor. Specialistii folosesc matreata bradului pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta matretii bradului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • scaderea in greutate, durere, febra sau inflamatii usoare la nivelul cavitatii bucale si a gatului.

Care este modul de actiune al matretii bradului?

Matreata bradului contine anumite substante ce au capacitatea de a combate microbii ce cauzeaza infectii la nivelul organismului. In plus, aceasta planta poate scadea inflamatiile, durerea si febra.

Precautii in ceea ce priveste matreata bradului

Desi exista situatii in care matreata bradului cauzeaza reactii alergice, specialistii sustin ca aceasta planta nu prezinta riscuri majore asupra organismului uman. Nu exista, insa, suficiente informatii medicale care sa confirme siguranta administrarii matretii bradului pe cale orala. ATENTIE: Produsele pentru slabit pe baza de matreata bradului si alte plante sunt asociate dezvoltarii leziunilor hepatice.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite matreata bradului.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de matreata bradului, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.