Muschiul de piatra


Autor: george

Alte denumiri ale muschiului de piatra

Cetraria islandica

Ce este muschiul de piatra ?

Muschiul de piatra este o combinatie dintre o alga si o ciuperca. Intreaga planta este folosita pentru pregatirea unor medicamente.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta muschiului de piatra in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tuse seaca, pierderea poftei de mancare, raceala comuna, bronsita, indigestie, febra, boli pulmonare, probleme la nivelul rinichilor si a vezicii biliare, vindecarea ranilor, iritatii si inflamatii ale mucoaselor mebranare de la nivelul cavitatii bucale si a gatului.

Care este modul de actiune al muschiului de piatra ?

Muschiul de piatra detine capacitatea de a calma organismul si de a reduce dezvoltarea unor bacterii daunatoare.

Precautii in ceea ce priveste muschiul de piatra

Administrat pentru perioade scurte de timp, muschiul de piatra nu prezinta riscuri majore asupra organismului uman. In cazul in care tratamentul pe baza acestei plante se prelungeste sau dozele zilnice sunt mai mari decat cele recomanadate, exista riscul de intoxicatie cu aliaje.In Statele Unite ale Americii muschiul de piatra nu poate fi folosit decat ca planta aromata in diverse bauturi alcoolice.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite muschiul de piatra:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu ulcer stomacal sau ulcer la nivelul intestinului subtire.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de muschi de piatra, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.