Musetel roman


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale musetelului roman

Anthemis nobilis, Chamomillae ramane floss au Chamaemelum nobile.

Ce este musetelul roman?

Musetelul roman este o planta ale carei flori sunt folosite pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta musetelului roman in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • indigestie, stare de voma, varsaturi, dureri menstruale, amigdalita, sinuzita, eczeme, rani, inflamatii la nivelul sfarcurilor si inflamatii gingivale, afectiuni la nivelul ficatului si bilei, degeraturi, iritatii datorate scutecelor la copiii mici sau hemoroizi.

Care este modul de actiune al musetelului roman?

Musetelul roman contine anumite substante chimice care au capacitatea de a reduce flatulenta, precum si de a relaxa muschii si a induce o stare de somnolenta (efect sedativ). In functie de doza administrata aceasta planta poate trata sau induce stare de voma.

Precautii in ceea ce priveste musetelul roman

Administrat pe cale orala in scopuri medicinale sau inclus in alimentatie, musetelul roman nu prezinta riscuri majore asupra sanatatii organismului. In cantitati mari, insa, aceasta planta duce la aparitia starilor de voma si a varsaturilor, dar si a reactiilor alergice la persoanele cu un grad mare de sensibilitate la rugina (Senecio jacobala), galbenele sau margarete.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite musetelul roman:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele alergice la rugina (Senecio jacobala), galbenele sau margarete.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de musetel roman optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.