Mustarul negru


Autor: george

Alte denumiri ale mustarului negru

Ulei de mustar negru, pasta de mustar negru, pudra de mustar negru, seminte de mustar negru sau Brassica nigra.

Ce este mustarul negru?

Mustarul negru este o planta din ale carei seminte si ulei sunt pregatite unele produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta mustarului negru in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al mustarului negru ?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit care este modul de actiune al mustarului negru asupra organismului uman. Cu toate acestea mustarul negru contine anumite substante chimice care pot reduce senzatiile dureroase in momentul in care sunt aplicate direct pe piele. Folosirea prelungita a acestui remediu poate cauza iritatii cutanate sau arsuri.

Precautii in ceea ce priveste mustarul negru

Consumat in cantitati folosite pentru pregatirea unor produse alimentare (asa cum este mustarul de masa), aceasta planta nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Cu toate acestea nu exista suficiente informatii medicale care sa ateste eficienta mustarului negru in scopuri terapeutice.Aplicat direct pe piele pentru perioade indelungate de timp, mustarul negru poate duce la aparitia basicilor sau a leziunilor cutanate. De asemenea, administrarea unei doze mari de mustar negru pe cale orala cauzeaza efecte secundare precum infarct, diaree, stare de ameteala, dificultati respiratorii, coma sau deces.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite mustarul negru.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de mustar negru optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.