Narcisa galbena


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale narcisei galbene

Narcissus pseudonarcissus

Ce este narcinsa galbena?

Narcisa galbena este o planta ai carei bulbi, frunze si flori sunt utilizati pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta narcisei galbene in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tuse convulsiva, raceala, astm, rani, arsuri, intinderi sau dureri articulare.

Care este modul de actiune al narcisei galbene?

Narcisa galbena contine anumite substante care au capacitatea de a reduce durerile. In plus, in prezent proprietatile acestei plante sunt cercetate ca forma de tratament pentru boala Alzheimer.

Precautii in ceea ce priveste narcisa galbena

Specialistii avertizeaza in privinta faptului ca nascisa galbena nu este sigura pentru organismul uman. Astfel, aceasta planta poate cauza iritatii si inflamatii la nivelul cavitatii bucale, limbii si gatului, alaturi de senzatie de voma, salivatie, diaree, tulburari cerebrale si nervoase, colaps pulmonar si chiar deces.

Persoanele care vin in contact direct cu narcisa galbena si bulbii acesteia se pot confrunta cu inflamatii si iritatii cutanate.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite narcisa galbena.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de narcisa galbena, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.