Juglans, Juglandis, Juglandis Folium, Juglans regia, nuc comun, fructe de nuc (nucile), coaja de nuc sau frunze de nuc.
Nucul englezesc este considerat un aliment.
Nucul englezesc este eficient pentru:
Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta nucului englezesc in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
Nucile contin anumite substante denumite acizi grasi, care pot reduce valorile mari ale colesterolului din sange. De asemenea, aceste fructe au capacitatea de a dilata vasele de sange, imbunatatind in acest fel circulatia sangelui si functionarea inimii.
Consumate in cantitati folosite pentru pregatirea hranei, nucile sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. Studiile de specialitate nu au reusit sa releve insa care sunt efectele unor cantitati mai mari de nuci asupra organismului. In plus, aceste fructe pot duce la scaderea consistentei materiilor fecale, balonare, cresterea in greutate (daca nucile nu sunt folosite pentru inlocuirea altor acizi grasi din alimentatie), precum si a reactiilor alergice.Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite nucile.
Conform studiilor de specialitate nucul poate fi administrat pe cale orala in urmatoarele doze: