Nucul englezesc


Autor: george

Alte denumiri ale nucului englezesc

Juglans, Juglandis, Juglandis Folium, Juglans regia, nuc comun, fructe de nuc (nucile), coaja de nuc sau frunze de nuc.

Ce este nucul englezesc ?

Nucul englezesc este considerat un aliment.

Nucul englezesc este eficient pentru:

  • reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima;
  • scaderea colesterolului, caz in care nucul face parte dintr-o dieta speciala;
  • prevenirea bolilor de inima, caz in care este necesar sa consumati nuci in mod regulat.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta nucului englezesc in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • diaree, diabet, anemie, acnee, eczema, ulcer, tratarea inflamatiilor pielii, tratarea transpiratiei abundente a mainilor si picioarelor.

Care este modul de actiune al nucului englezesc ?

Nucile contin anumite substante denumite acizi grasi, care pot reduce valorile mari ale colesterolului din sange. De asemenea, aceste fructe au capacitatea de a dilata vasele de sange, imbunatatind in acest fel circulatia sangelui si functionarea inimii.

Precautii in ceea ce priveste nucul englezesc

Consumate in cantitati folosite pentru pregatirea hranei, nucile sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. Studiile de specialitate nu au reusit sa releve insa care sunt efectele unor cantitati mai mari de nuci asupra organismului. In plus, aceste fructe pot duce la scaderea consistentei materiilor fecale, balonare, cresterea in greutate (daca nucile nu sunt folosite pentru inlocuirea altor acizi grasi din alimentatie), precum si a reactiilor alergice.Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite nucile.

Doze recomandate

Conform studiilor de specialitate nucul poate fi administrat pe cale orala in urmatoarele doze:

  • Pentru scaderea nivelului de colesterol: 8-11 nuci sau 30-56 (1/4 pana la 1/2 ceasca de nuci) care sa inlocuiasca alte grasimi din alimentatie.