Ochiul crabului


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale ochiului crabului

Abrus precatorius

Ce este ochiul crabului?

Ochiul crabului este o planta ale carei seminte si alte parti sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta ochiului crabului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • grabirea travaliului si implicit a nasterii, inducerea avortului, prevenirea durerilor in timpul sarcinii in ultimul trimestru si inflamatii oculare.

Care este modul de actiune al ochiului crabului?

Ochiul crabului regaseste in alcatuirea sa o substanta denumita abrina, toxica pentru organism, prevenind dezvoltarea si functionarea celulara normala. Cu toate acestea, alte substante continute de ochiul crabului previn coagularea sangelui, reduc inflamatiile si reactiile alergice.

Precautii in ceea ce priveste ochiul crabului

Medicii specialisti sustin ca administrarea ochiului crabului in scopuri medicinale nu este sigura pentru organismul uman, intrucat aceasta planta contine substante toxice. Simptomele intoxicatiei cu aceasta planta includ manifestari precum crampe stomacale, diaree severa si varsaturi cu sange, transpiratie rece, febra, stare de slabiciune si ritm cardiac accelerat. Aceste simptome se pot manifesta intr-un interval de cateva ore pana la cateva zile de la expunerea la ochiul crabului. Mai mult decat atat, in termen de 3-4 zile pacientul exista riscul ca pacientul sa decedeze.

ATENTIE: Organismul copiilor este extrem de sensibil la substantele continute de ochiul crabului, decesul putand surveni in urma inghitirii unei singure seminte de ochiul crabului. In astfel de situatii, este recomandat sa va adresati in cel mai scurt timp personalului medical de specialitate.
In cazul contactului direct cu semintele de ochiul crabului exista riscul de aparitie a inflamatiilor si iritatiilor cutanate si a problemelor oculare severe. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite ochiul crabului.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de ochiul crabului, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.