Oregano


Autor: george

Alte denumiri ale oreganului

Oregano european, oregano mediteranean, oregano mexican, ulei de oregano sau Origanum vulgare.

Ce este oregano ?

Oregano este o planta din ale carei frunze sunt fabricate unele produse medicamentoase.

Oregano este eficient pentru:

  • combaterea parazitilor de la nivelul intestinelor.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta oreganului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • astm, crup, tuse, indigestie sau balonari, dureri menstruale, artrita, dureri de cap si afectiuni cardiace.

Care este modul de actiune al oreganului ?

Oregano contine anumite substante care au capacitatea de a reduce tusea si spasmele, precum si de a imbunatati procesul de digestie prin stimularea producerii de bila si combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor, viermilor intestinali sau a altor paraziti.

Precautii in ceea ce priveste oregano

Oregano este sigur pentru majoritatea persoanelor adulte. Cu toate acestea exista situatii cand oregano duce la aparitia efectelor secundare blande, asa cum este dispepsia. De asemenea, aceasta planta poate cauza reactii alergice in cazul persoanelor cu un grad mare de sensibilitate la plantele din familia Lamiaceae.
In cazul femeilor insarcinate sau a celor care alapteaza oregano poate fi administrat in cantitati folosite in scopuri culinare. Medicii specialisti recomanda evitarea consumului unor doze mai mari.Persoanele alergice la plante din familia Lamiaceae, precum patrunjel, isop, levantica, maghiran, menta si salvie trebuie sa evite oregano.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Litiu

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii.
Oregano detine efecte diuretice asupra organismului. In consecinta, exista riscul ca organismul sa nu mai poata elimina in mod eficient litiul, fapt ce poate duce la aparitia unor efecte secundare severe. Pentru a preveni aceasta situatie este necesar sa va adresati medicului specialist, iar daca este cazul doza de litiu va fi modificata.

Doze recomandate

Oregano este administrat dupa cum urmeaza:

  • Pentru paraziti intestinali: 200mg de ulei de oregano de 3 ori pe zi, timp de 6 saptamani.

Comentarii

Buna ziua,

 

Infectiile bacteriene, indiferent de localizare, se trateaza cu antibiotice. Anumite plante, cum este merisorul (care sta la baza multor preparate utilizate pentru prevenirea infectiilor urinare cu E. coli) au efect protector pentru anumite organe, pot fi folosite ca tratamente adjuvante, adica adaugate tratamentului antibiotic, insa luate singure nu reusesc sa elimine infectia.

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua!Am citit f multe despre aceasta planta-minune si cu toate acestea,va rog f mult sa-mi spuneti daca chiar are si efect f bun pt tratarea unei infectii urinare cu Ecoli si sinuzita.Am citit ca are,dar totusi imi doresc f mult sa-mi spuneti dv pt ca parca imi e greu sa cred ca ceea ce nu a rezolvat antibioticele rezolva uleiul acestei plante.Mii de multumiri!