Orezul brun


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale orezului brun

Oryza sativa

Ce este orezul brun?

Orezul brun reprezinta forma "necuratata" a orezului alb. Acest tip de orez este utilizat in scopuri culinaresau dimpotriva ca forma de tratament pentru diverse conditii medicale.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta orezului brun in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al orezului brun?

Pana in prezent cercetarile in acest domeniu nu au stabilit care este modul in care orezul brun actioneaza asupra organismului, in momentul administrarii acestuia in scopuri medicinale. Cu toate ca rezultatele preliminare au relevat faptul ca orezul brun poate preveni dezvoltarea cancerului si a diabetului, nu s-a putut stabili daca aceasta planta actioneaza intr-un mod similar si asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste orezul brun

Administrat in cantitati folosite in scopuri culinare, orezul brun este sigur pentru majoritatea oamenilor. Nu s-a confirmat insa siguranta administrarii orezului brun ca forma de tratament pentru diverse conditii medicale.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite orezul brun.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de orez brun, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.