Malus sylvestris (denumirea stiintifica a marului paduret).
Otetul de mere este obtinut prin fermentarea merelor zdrobite. Acest tip de otet contine numeroase vitamine si minerale precum vitaminele B1, B2, B6 si C, acid folic, niacina (vitamina B3), potasiu, calciu, fier si magneziu. Specialistii folosesc otetul de mere pentru pregatirea unor produse medicamentoase.
Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta otetului de mere in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
Pana in prezent studiile efectuate de medicii specialisti nu au putut stabili care este modul in care otetul de mere actioneaza asupra organismului.
Nu exista suficiente informatii medicale care sa ateste siguranta administrarii otetului de mere in scopuri medicinale. Astfel, consumul a 225 g de otet de mere/zi pentru perioade indelungate de timp este asociat scaderii nivelului de potasiu si dezvoltarea osteoporozei.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite otetul de mere.
1. Digoxin
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Otetul de mere actioneaza intr-un mod similar laxativelor stimulante, scazand nivelul de potasiu din organism. Acest fenomen, creste la randul sau riscul de manifestare a efectelor secundare specifice digoxinului.
2. Insulina
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Insulina are capacitatea de a scadea nivelul de potasiu din organism, efect similar consumului unei cantitati mari de otet de mere. Astfel, administrarea simultana a insulinei si otetului de mere poate avea drept consecinta scaderea drastica a nivelului de potasiu din organism.
3. Medicamente diuretice
Gradul de interactiune: moderat, se recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Daca este administrat in cantitati mari, otetul de mere detine capacitatea de a scadea nivelul de potasiu din organism. La randul lor, pastilele diuretice detin acelasi efect asupra organismului, motiv pentru care este contraindicata administrarea simultana a celor 2 forme de tratament.Medicamentele diuretice care scad nivelul de potasiu contin clorotiazid, clortalidon, furosemid, hidroclorotiazid, etc.
Stabilirea dozei de otet de mere, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.
Comentarii
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 18:45
Re: Otet de mere
Un articol ofarte interesant dar ati uitat sa treceti si diabetul II in lista.
Trimis de camy la Mie, 08/27/2014 - 18:45
Re: Otet de mere
Daca aveti diabet, nu consumati otet de mere fara avizul medicului. Continutul de crom al produsului ar putea afecta nivelul de insulina. Multa sanatate!