Papaya


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale papayei

Carica papaya

Ce este papaya?

Papaya este o planta ale carei frunze sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta papayei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni stomacale, afectiuni intestinale sau infectii parazitare.

Care este modul de actiune al papayei?

Anumite substante regasite in alcatuirea papayei au capacitatea de a combate parazitii din organism.

Precautii in ceea ce priveste papaya

Administrata in cantitati mici, papaya nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Exista, insa, situatii in care unele persoane se confrunta cu aparitia iritatiilor si a leziunilor la nivelul gatului. Aplicarea papayei direct la nivelul pielii poate cauza iritatii severe si reactii alergice.Urmatoarele persoane trebuie sa evite papaya:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele alergice la papaina, enzima continuta de papaya;
  • persoanele alergice la latex.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Warfarina

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.Warfarina este administrata pentru incetinirea procesului de coagulare a sangelui. Administrarea simultana a celor 2 forme de tratament poate scadea eficienta warfarinei asupra organismului, motiv pentru care riscul de formare a cheagurilor de sange este crescut. In consecinta, este recomandat sa efectuati regulat o analiza a sangelui. Daca va fi necesar medicii specialisti pot ajusta doza zilnica de warfarina.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de papaya, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.

Comentarii

Iata o reteta delicioasa si facila cu papaya : http://picioruse.wordpress.com/2013/01/27/cotlet-cu-papaya-reteta-proprie/