Patlagina


Autor: george

Alte denumiri ale patlaginei

Plantago asiatica sau Plantago major.

Ce este patlagina ?

Patlagina este o planta din ale carei frunze si seminte sunt pregatite unele medicamente. Nu confundati patlagina cu patlagina-ingusta sau limbarita.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta patlaginei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • raceala comuna, bronsita cronica, infectii ale vezicii urinare, hemoroizi, afectiuni ale pielii, iritatii ale ochilor.

Care este modul de actiune al patlaginei ?

Patlagina contine anumite substante care au capacitatea de a diminua inflamatiile, nivelul de mucus (flegma), precum si de a elibera caile respiratorii. In acelasi timp substantele continute de patlagina actioneaza impotriva bacteriilor si a fungilor.

Precautii in ceea ce priveste patlagina

Patlagina este sigura pentru majoritatea adultilor, in momentul in care este administrata pe cale orala. Exista insa situatii in care aceasta planta poate duce la aparitia efectelor secundare, precum diaree sau hipotensiune arteriala.

ATENTIE: Nu folositi patlagina direct pe piele intrucat poate cauza alergii cutanate.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite patlagina:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele alergice la patlagina sau pepene galben.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de patlagina, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.