Patlagina-ingusta


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale patlaginei-inguste

Plantago lanceolata sau Plantaginis lanceolatae herba.

Ce este patlagina-ingusta?

Patlagina-ingusta este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta patlaginei-inguste in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • raceli comune, tuse, febra, sangerari, inflamarea cailor respiratorii asa cum este bronsita, inflamatii la nivelul cavitatii bucale, amigdalita, sau inflamatii ale pielii caz in care aplicarea se face cutanat.

Care este modul de actiune al patlaginei-inguste?

Patlagina-ingusta contine taninuri si anumite substante asemanatoare mucusului care au capaciatatea de a ameliora inflamatiile de la nivelul cailor respiratorii.

Precautii in ceea ce priveste patlagina-ingusta

Administrata in scopuri medicinale patlagina-ingusta nu prezinta riscuri asupra organsimului uman. In cazul persoanelor cu un grad de sensibilitate mare, aceasta planta poate duce la aparitia alergiilor.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite patlagina-ingusta.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de patlagina-ingusta, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.