Patrunjel de camp


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale patrunjelului de camp

Pimpinella magna, Pimpinella major, Pimpinella saxifrage, Pimpinellae herba, Pimpinellae radix, frunze de patrunjel de camp, radacina de patrunjel de camp.

Ce este patrunjelul de camp?

Patrunjelul de camp este o planta ale carei radacini si parti superioare sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta patrunjelului de camp in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • infectii respiratorii, rani, infectii ale tractului urinar, calculi renali si calculi biliari, retentie de lichide, tulburari stomacale si intestinale si tratarea varicozei venoase.

Care este modul de actiune al patrunjelului de camp?

Substantele continute de patrunjelul de camp si-au dovedit eficienta pentru relaxarea bronhiilor si eliminarea secretiilor de la acest nivel.

Precautii in ceea ce priveste patrunjelul de camp

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit daca patrunjelul de camp prezinta riscuri pentru organismul uman.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite patrunjelul de camp.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de patrunjel de camp, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, starea generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.