Pelargonium sidoid


Autor: george

Alte denumiri ale plantei Pelargonium sidoides

Geranium sau radacina de Geranium.

Ce este planta Pelargonium sidoides ?

Pelargonium sidoides este o planta originara din Africa de Sud ale carei radacini sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Planta Pelargonium sidoides este eficienta pentru:

  • bronsita;
  • faringo-amigdalita.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei Pelargonium sidoides in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • sinuzita, raceala comuna, tuberculoza sau diaree.

Care este modul de actiune al plantei Pelargonium sidoides ?

Planta Pelargonium sidoides si-a dovedit eficienta pentru tratarea bronsitei si a sinuzitei infectioase. Specialistii considera ca substantele continute de aceasta planta au capacitatea de a combate sau preveni actiunea bacteriilor asupra organismului uman. Mai mult decat atat, tratamentul pe baza de Pelargonium sidoides poate creste capacitatea de raspuns a organismului in cazul infectiilor.

Precautii in ceea ce priveste planta Pelargonium sidoides

Administrata pe cale orala pentru o perioada de cel mult 2 saptamani, planta Pelargonium sidoides nu prezinta riscuri majore. Anumite persoane s-au confruntat cu dispepsie si reactii alergice in urma tratamentului pe baza de Pelargonium sidoides. Pana la momentul actual nu s-a stabilit daca administrarea plantei Pelargonium sidoides pentru o perioada mai mare de 2 saptamani este sigura pentru organismul uman.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite planta Pelargonium sidoides:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care se confrunta cu afectiuni ale sistemului imunitar, precum scleroza multipla, lupus eritematos sistemic sau artrita reumatoida.

Doze recomandate

Administrarea plantei Pelargonium sidoides se face pe cale orala, dupa cum urmeaza:

  1. Pentru bronsita: 30 de picaturi de extract de Pelargonium sidoides, de 3 ori pe zi, timp de 7-14 zile. La copiii cu varsta de 7-12 ani se recomanda administrarea a 20 de picaturi de 3 ori pe zi, in vreme ce in cazul copiilor cu varsta de 6 ani sau mai putin doza trebuie redusa la 10 picaturi de 3 ori pe zi. Deasemenea in cadrul altor studii de acest gen, medicii specialisti au folosit tablete cu doze de 10, 20 si 30 mg. ATENTIE: Acest ultim studiu a fost efectuat numai pe pacienti adulte.
  2. Pentru tonsilo-faringita: la copii de 6-10 ani: 20 de picaturi de extract specific de Pelargonium sidoides, de 3 ori pe zi timp de 7 zile.